WK-debutant Panama

WK debutant Panama


Panama schreef dinsdagnacht geschiedenis door zich voor het eerst in zijn geschiedenis te kwalificeren voor het WK. Enkele zaken die je over het Centraal-Amerikaanse land op sportief vlak moet weten.

Om de kwalificatie te vieren werd in Panama zelfs een nationale feestdag gehouden. Tegen Costa Rica won het dankzij een doelpunt van Roman Torres in de 88ste minuut. Deze treffer bezegelde het lot van de Verenigde Staten, dat er voor het eerst sinds 1986 niet bij is.

Panama staat momenteel op de 60e plaats op de FIFA-wereldranking. Enkele spelers spelen nog in eigen land, de grote meerderheid in andere delen van Centraal of Zuid-Amerika. Verdediger Torres, de maker van het winnende doelpunt, komt bijvoorbeeld uit voor het Amerikaanse Seattle Sounders.

Panama telt een mix van jongere en oudere spelers. Middenvelder Gabriel Gomez is met zijn 33 jaar één van de anciens van de ploeg en heeft al 136 caps verzameld. Ismael Diaz is met zijn 20 lentes de jongste speler. Hij speelt in Portugal bij topclub FC Porto. De Colombiaan Hernán Gómez is sinds 2014 de bondscoach van Panama.Wed op het WK 2018 bij Unibet. Stort voor €20 en speel met €80. Winnen de Belgen het WK 2018, dan win je meer dan €1000.

Panama voor het eerst op een WK