Belgen krijgen slechts 1419 tickets voor Belgie-Engeland

Tickets voor Belgie-Engeland zijn uiteraard hoog op het verlanglijstje van de Belgische supporters. Maar velen van hen zullen er niet in dat stadion geraken.

Voor de wedstrijd tegen Panama zijn 2.336 tickets voorbestemd voor Belgische fans, tegen Tunesië kunnen 2.211 supporters de Rode Duivels aanmoedigen. Tegen Engeland moeten we het met een pak minder plaatsen stellen. 1.419 tickets voor Belgie-Engeland zijn beschikbaar.

“De regels zijn dezelfde als in Brazilië”, zegt Tijs Cools van 1895 aan Het Laatste Nieuws. “Elke federatie krijgt 8% van de verkoopbare plaatsen. Dat wil echter niet zeggen 8% van de capaciteit van het stadion. Want het aantal verkoopbare plaatsen ligt bij een WK-wedstrijd lager, omdat er meer ruimte moet worden vrijgehouden voor onder meer tv-platformen.”

“We zitten natuurlijk wel met het gegeven dat de wedstrijd tegen Engeland plaatsvindt in een redelijk klein stadion (normale capaciteit 35.000) en dat het voor beide ploegen redelijk dicht bij huis is.”

Tickets zijn verkrijgbaar via Viagogo of op deze manier:

  • Stap 1: Word lid van 1895, de officiële supportersclub van de Rode Duivels, via www.fanmanagement.be. Ben je al lid? Dan kan je al meteen naar stap 2!
  • Stap 2: Maak een profiel aan op www.fifa.com. Klik hiervoor rechts bovenaan op het symbool Login en vervolgens op ‘SIGN UP NOW’.
  • Stap 3: Ga naar www.fifa.com/tickets en klik op “Apply for Tickets”
  • Stap 4: Doe je ticketaanvraag tussen 5 december 2017 en 31 januari 2018. Opgelet: het principe ‘first come, first served’ geldt niet. Je hoeft dus niet meteen op 5 december te bestellen. Na 31 januari volgt de bevestiging van tickets. Als er niet voldoende tickets zijn in een bepaalde categorie geldt het puntensysteem van 1895. Hoe hoger een supporter staat op de ranking, hoe groter de kans op tickets. Raadpleeg hier het meest actuele klassement.
  • Stap 5: Na de bevestiging van je tickets kan je je helemaal beginnen voorbereiden op de trip naar Rusland.Wed op het WK 2018 bij Unibet. Stort voor €20 en speel met €80. Winnen de Belgen het WK 2018, dan win je meer dan €1000.